9 Şubat 2009 Pazartesi

Nothing Is Private (Towelhead)















Alan Ball
2007
****
Hepimiz Towelhead diye biliyoruz ancak IMDB "Nothing Is Private" olarak geçiyor filmin ismini. Sanırım film yayınlandıktan sonra" politically correct" olmak adına ismi değiştirmişler. 
Yönetmen Alan Ball, aynı zamanda "American Beauty" nin senaristi ve yapımcısı. Film çok incelikli oyunculuklar sayesinde mükemmel bir anlatıma sahip. Senaryo bir romandan uyarlama ve sanırım romanda kurgulanan öykü ve karakterlerin derinliği senaryoya çok iyi aktarılmış. Standart bir filmde bulacağımız üstünkörü anlatımından çok detaylar ile dolu, her karakterin ince ince anlatıldığı bir yapı var.
Konu genç bir kızın ergenlik sorunlarının başında gelen cinselliğin keşfi üzerine kurulu. Bir de kızımız Amerika'da yaşayan bir Lübnan asıllı olunca herşey daha dikkat çekici oluyor. Ancak ben bu kısmı görmedim. Asıl etkileyici olan genç bir kızın hislerini paylaşmanın zorluğunun aşılması idi. 
Gördüklerim aklımda flu bir görüntü bırakmadı. Hem keskin bir imaj yarattı hem de bir çok duyguyu en doğal hali ile transfer etti. Çok başarılı. 5 yıldız veresim geldi ama sinematografinin sönüklüğü beni durdurdu.   

Hiç yorum yok: